چای طبیعی یکی از نوشیدنیهای مورد علاقه بسیاری از مردم جهان فارغ از هر نوع فرهنگ و ملیتی است. هنگامی که مشکلات کاری، استرس و خستگی انسان را احاطه میکند، یک راه حل ساده و کارآمد وجود دارد که میتواند حال و هوای ما را تغییر دهد و آن چای است. در این مطلب نگاهی میاندازیم به مزایای نوشیدن یک چای خوب و تأثیراتی که روی سلامت انسان میتواند داشته باشد.
بهتر است نگاهتان را به این نوشیدنی ساده اما پرفایده از یک دید سطحی به نگاهی عمیق تر تغییر دهید. موضوع درباره چای طبیعی و فوایدش بسیار جدی است.
چای سیاه برای درمان اسهال بسیار مفید است. میتوانید چای طبیعی سیاه را دم کرده و مقداری لیموی تازه در آن بچکانید. به جای خوردن قرص، از این نوشیدنی استفاده کنید. همچنین نوشیدن این چای که با لیموی تازه طعمدار شده است، میتواند نفخ ناشی از اسهال را نیز تسکین دهد.
گفتنی است چای سیاه دارای تانن(مادهای با خواص ضدالتهابی) است. بنابراین چای طبیعی سیاه نه تنها به بهبود ناراحتیهای شکم کمک میکند بلکه مصرف منظم آن به هضم بهتر نیز منجر خواهد شد.
سندرم روده تحریکپذیر برای جمعیت زیادی از جهان شناخته شده است. افراد زیادی در جهان به این سندرم دچار هستند. گنجاندن چای سبز در رژیم غذایی میتواند کمک چشمگیری در بهبود شرایط افرادی که دچار این سندروم هستند داشته باشد.
چای سبز دارای پلیفنل است که میتواند به کاهش التهابات روده در افراد دچار سندرم روده تحریکپذیر کمک کند.
برای خرید چای بهاره 1400 اینجا کلیک کنید
چای طبیعی برای سلامت دهان و دندان مفید است. بررسیهای اخیر پژوهشگران دانشگاه شیکاگو نشان داده است پلی فنل موجود در چای سیاه با غیر فعال کردن آنزیمهای باکتریهای دهانی, موجب عدم فعالیت آنها شده و در نتیجه پلاکهای دندانی غیر فعال شده و از پوسیدگی دندانها پیشگیری میشود.
البته در این بررسی چای طبیعی سیاه به صورت یک دهان شویه استفاده شده است. نوشیدن چای به از بین بردن پلاکها کمک میکند.
چای به علت داشتن مقدار قابل ملاحظهای تانن و فلوئوراید، از فساد، پوسیدگی و ایجاد حفره در دندانها جلوگیری میکند.
بررسیهای دانشمندان ژاپنی نشان داده کودکانی که چای مینوشند خیلی کم به پوسیدگی و کرم خوردگی دندان دچار میشوند. ژاپنیها به تازگی یک نوع خمیردندان ساخته و به بازار عرضه کردهاند که پایه ساخت آن تانن است.
علت این تصور غلط مواد قندی است که همراه چای مصرف میشود و موجب پوسیدگی دندانها میشود. بهتر است چای را بدون قند بنوشید. قند یا شکر را به صورت حل شده در چای مصرف کنید و برای جلوگیری از پوسیدگی و رنگ گرفتن دندانها بعد از صرف چای دهان و دندانهایتان را با آب بشویید.
آیا نوشیدن چای شما را لاغر می کند؟ تحقیقات دانشمندان نشان داده اگر افراد نوشیدن چای را به شکل منظم در برنامه روزانه شان جای بدهند کمک قابل توجهی به نگه داشتن وزن خود در شرایط ایده آل می کنند. یکی از خصوصیات چای سوزاندن کالری با سرعت بالاست.
چای جزو آن دسته نوشیدنی هایی است که هرگز سبب چاقی نمی شود. پس بدون ترس و واهمه می توانید روزی چند فنجان از آن را نوش جان کنید.
چای آب بدن را تأمین می کند. اگرچه آب تنها منبع قابل اتکا برای تأمین آب بدن به خصوص بعد از ورزش یا یک روز کاری است. اما برخی محققان بر این باورند که نوشیدن چایی هم می تواند دقیقاً همان فوایدی را که آب برای بدن دارد، داشته باشد و به همان اندازه مفید واقع شود. با وجود میزان کافئین بالای نهفته در چای اما این نوشیدنی می تواند جایگزین مناسبی برای آب باشد.
این روزها استرس به یک مقوله اجتنابناپذیر تبدیل شده است.
افسردگی و اضطراب معمولاً در بالاترین سطح خود قرار دارد. اینجاست که میتوان از ویژگیهای چای طبیعی استفاده کرد.
جالب است بدانید که در معرض عطر چای طبیعی قرار گرفتن هم میتواند از فشار استرس بکاهد. همچنین اگر استرس باعث بیخوابی شما شده است میتوانید یک فنجان چای را قبل از خواب مصرف کنید تا با احساس بهتری بتوانید بخوابید و برای فردایی سرحالتر آماده شوید.
برای خرید چای معطر ایرانی اینجا کلیک کنید
چای طبیعی 30 نوع آنتی اکسیدان دارد و بررسیها نشان داده است که مصرف چای احتمال ابتلا به سرطان کلیه را کاهش میدهد و افرادیکه در روز یک فنجان چای مینوشند در مقایسه با افرادی که چای نمینوشند 15 درصد کمتر دچار سرطان کلیه میشوند.
فلاونیدها گروهی از پلیفنلها هستند که به طور طبیعی در چای وجود دارند. به نظر میرسد سطوح بالای این پلیفنلها در بدن میتواند علاوه بر ویروسها با سرطانهای لوزالمعده، کولون، مثانه، پروستات، و سینه نیز مقابله کند. در ژاپن خوردن حداقل 10 فنجان چای در روز با کاهش خطر سرطان معده همراه بوده است. همچنین مطالعات متعددی در ارتباط با تاثیر مثبت چای در پیشگیری از سرطان ریه و رحم انجام شده است.
محققان ژاپنی معتقدند در میان مواد طبیعی ضد سرطان چای رتبه اول را دارد. عده ای از دانشمندان درجه اول موسسه ملی ژنتیک ژاپن طی گزارشی اعلام کردند که در چای سبز ژاپن نوعی تانن وجود دارد که خاصیت ضد موتاسیون سلولی دارد و در نتیجه از عوامل ضد سرطان است. میان صدها نوع گیاهی که محققان ژاپنی در یک برنامه وسیع مطالعاتی به منظور یافتن بهترین و موثرترین گیاه ضد موتاسیون سلولی مورد بررسی قرار دادند، چای سبز در آزمایشگاه موثرترین ماده بوده است. بررسیها نشان داده است افرادی که اغلب چای سبز مینوشند احتمال ابتلا به سرطان معده در آنها کمتر از دیگران است.
شما نمیتوانید در مورد شگفتیهای چای طبیعی بدون ذکر خواص آنتیاکسیدان شگفتانگیز آن که به پوست و موی سالم ترجمه میشود، صحبت کنید.
راز پشت خواص کمک به کاهش وزن با چای سیاه و توانایی آن برای سرعت بخشیدن به متابولیسم و کاهش کلسترول در بدن است در نتیجه شانس ابتلا به بیماریهای قلبی، چاقی و دیگر شرایط تحتتاثیر سطح کلسترول را کاهش میدهد.
چون چای طبیعی سرشار از آنتیاکسیدان است، میتواند اثرات پیری و چین و چروک را کاهش دهد و پوست شما را سالم و صاف نگه دارد.
اگر ترجیح میدهید آن را ننوشید، میتوانید آن را به صورت موضعی به عنوان یک ماسک به کار ببرید یا برای رطوبت و درخشندگی پوست آن را استفاده کنید. شما باید
آب اضافهشده آن را آبکشی کنید. چای طبیعی هم چنین یک سفت کننده طبیعی است. میتواند منافذ شما را سفت کند و باعث شود که صورت شما سفت و سختتر به نظر برسد.
چای یک کرم ضد آفتاب طبیعی است که از پوست شما در برابر اثرات سخت قرار گرفتن در معرض اشعه UV محافظت میکند. قبل از این که خانه را ترک کنید، کمی چای سیاه بر روی صورت خود بمالید و در برابر اشعه ماورا بنفش محافظت خواهید شد.
سلولهای کلیه بیشترین تماس را با رادیکالهای آزاد دارند. چای طبیعی به دلیل داشتن آنتی اکسیدان از سلامت کلیه محافظت میکند. پلی فنولهای موجود در چای سبز عملکرد کلیه را در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه بهبود میبخشند.
پلی فنلها، آنتی اکسیدانهایی هستند که سلولهای انسان را از آسیب محافظت میکنند.
چای طبیعی دارای مقادیر کم سدیم و مقدار زیادی پتاسیم است و از آنجا که بیماران مبتلا به بیماری کلیوی در مرحله پایانی باید مصرف پتاسیم خود را محدود کنند، به این مسئله توجه داشته باشند.
یک فنجان چای طبیعی میتواند با بهبود سطح توجه، به تمرکز بیشتر در کار منجر شود. همچنین نوشیدن چای بهطور منظم تأثیرات مثبتی روی عملکرد مغز و فرآیندهای عصبی مرتبط با آن دارد. به همین جهت چای میتواند بهطور مؤثر و قابل توجهی به در خفا ماندن بیماری پارکینسون کمک کند.
یافتههای دیگر پیرامون نوشیدن چای به این مسئله اشاره دارند که نوشیدن چای نمیتواند بیماری آلزایمر را متوقف کند اما میتواند بهطور قابل توجهی این بیماری را کاهش دهد.
کلام آخر
چای را خیلی داغ نخورید. دلایلی در دست است که خوردن مایعات خیلی داغ ممکن است به مخاط گلو و نای آسیب برساند و به بروز سرطان منجر شود.
تا چند سال پیش دانشمندان تصور میکردند شاید چای موجب سرطان نای میشود ولی بررسیها نشان داده است که این ضرر چای مربوط به داغ بودن آن است.
بنابراین برای حفظ سلامت و استفاده بیشتر از فواید چای بهتر است چای خیلی داغ نخورید.
با نگاهی به: The Hidden Health Benefits of Tea