چای سیاه سرشار از آنتیاکسیدان بوده و باعث تقویت سیستم ایمنی میشود و با فشارخون بالا نیزمقابله کند. نتایج یک پژوهش نشان میدهد که خواص چای سیاه به این جا ختم نمیشود و برای مقابله با دیابت نیز مفید است. پس اگر قند خون لب مرز یا قند خون بالا دارید خواندن این مقاله را از دست ندهید.
بدن به طور طبیعی برای بقا به مصرف مواد قندی، نشاسته و کربوهیدرات نیاز دارد. این مواد از طریق هورمونی به نام انسولین که توسط لوزالمعده یا پانکراس ترشح میشود، کنترل میشود. بعد از خوردن مواد غذایی و تجزیه آن توسط سلولهای بدن، گلوکز وارد خون شده و انسولین وظیفه دارد تا این گلوکز را تبدیل به انرژی و سوخت کند و دوباره به سلولها بازگرداند.
دیابت در 3 حالت به وجود میآید:
دیابت نوع 2 یا دیابت خفیف معمولاً بدون علائم و به مرور زمان در بدن فرد ظاهر میشود ولی دیابت نوع 1 به سرعت در بدن نمایان شده و دارای علائم زیر میباشد:
دیابت نوع 2 قابل درمان است اگر به سرعت متوجه شده باشید و درصدد درمان آن برآیید. دیابت نوع 1 معمولا قابل درمان نیست و تنها باید آن را کنترل کرد. دیابت بارداری نیز با رعایت رژیمهای خاص غذایی قابل درمان است.
راههای درمان یا کنترل دیابت شامل:
در این مقاله با راهحل ارزان و بدون عوارض شما را برای کنترل دیابت راهنمایی خواهیم کرد. شاید برایتان عجیب باشد که خوردن چای نیز یکی از راههای کاهش قندخون است. چگونه چای روی کاهش قند خون تأثیر میگذارد؟! برای جواب این سؤال ادامه مطلب را مطالعه کنید.
چای سیاه به دلیل مزایای بی شمار سلامت آن به تازگی مورد توجه بسیار زیادی قرار گرفته است. تعداد زیادی از تحقیقات به بررسی و اثبات فواید آن پرداختهاند. آخرین مقالات در این زمینه به توانایی چای سیاه در سرکوب افزایش قند خون اشاره داشته است.
یک تحقیق جدید نشان داد که چای سیاه به طور قابل توجهی از افزایش قند خون در میان افراد بزرگسال سالم و افراد مبتلا به پیش دیابت پس از مصرف یک نوشیدنی قندی جلوگیری میکند.
نویسندگان این مقاله که در مجلهی Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است، گفتند: ما نشان دادیم که استفاده از چای سیاه 60، 90 و 120 دقیقه پس از صرف نوشیدنی سوکروز موجب کاهش قند خون در مقایسه با پلاسبو میشود.
پرفسور Clifton استاد تغذیه ی دانشگاه استرالیای جنوبی درآدلاید معتقد است این دادهها تایید میکنند که پلی فنلهای موجود در چای پاسخ گلایسمیک را کاهش میدهند. ممکن است مسئول کاهش نرخ بروز دیابت در میان افرادی باشند که از چای سیاه و قهوه استفاده میکنند.
برای خرید چای سیاه اینجا کلیک کنید
در واقع، مواد فعال زیستی عمده در چای سیاه، پلی فنلها هستند. پلی فنلها، آنتی اکسیدانهای طبیعی هستند که به وفور در غذاهای گیاهی یافت می شوند. گفته می شود که سبب ارتقاء سطح سلامت و محافظت در برابر طیف وسیعی از بیماری ها می شوند.
چای سیاه، چای سبز و چای اولانگ همه از گیاهCamellia Sinensis ساخته می شوند. چای سبز، که حداقل میزان اکسیداسیون بر روی آن انجام شده است، شامل فلاونوئیدهای ساده به نام کاتچین است. در طی فرایند تولید چای سیاه، که در آن برگهای این گیاه به طور کامل تری اکسید می شوند، کاتچین تبدیل به فلاونوئیدهای پیچیده ای می گردد که به نام تئافلاوین وthearubigens شناخته می شوند. تحقیقات نشان داده است که تئافلاوین وthearubigens به میزان قابل توجهی خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد سرطانی و ضد خواص فشار خون بالای خود را حفظ کرده اند.
پرفسورBeresniak مدیر اجرایی داده کاوی بین المللی در ژنو و نویسنده ی یک مطالعه جهانی بزرگ در زمینه ی چای سیاه و سلامت، که در مجله پزشکی بریتانیا منتشر شده است، بر این باور است که: این مطالعه ی جدید، یافته های تعدادی از مطالعات بیولوژیکی، فیزیولوژیکی، بالینی، اپیدمیولوژیک و زیست محیطی را در مورد اثرات مثبت مصرف چای سیاه در پیشگیری از دیابت و دیابت بالینی تایید نمود.
این مطالعه، با استفاده از داده های مربوط به 50 کشور در سراسر جهان، نشان داد که کشورهایی با بالاترین سطح مصرف چای سیاه -ابتدا ایرلند سپس انگلستان، ترکیه و روسیه- دارای کمترین نرخ شیوع دیابت نوع 2 هستند. ایالات متحده در فهرست این کشورها برای نوشیدن چای سیاه نزدیک به انتهای این فهرست قرار می گیرد.
کاتچین هایی که در چای سبز وجود دارند که جذب و گوارش کربوهیدراتها را کاهش میدهند. در نتیجه به کاهش اثرات مقاومت در برابر انسولین کمک میکنند. همچنین اسید آمینهی «آل تیانین» که در چای سبز موجود است آرامش بخش است. میتواند استرس را که خود یکی از عوامل مؤثر در ابتلا به دیات نوع ۲ است از میان بردارد. نکتهای که بخصوص افراد مبتلا به دیابت باید رعایت کنند، دور ماندن از هر آنچه میتواند تنظیم میزان قند خون را به هم بزند، است.
یکی از گزینههای خوب برای کنترل دیابت نوشیدن چای سبز ارگانیک است.
در مورد پاسخ به سؤال آیا چای قند خون را بالا میبرد؟ باید گفت برخی منابع، «پلی ساکاریدهایی» که در چای سبز، چای اولانگ و حتی چای سیاه وجود دارند را مانع جذب گلوکز و برای بیماری دیابت مفید میدانند. برخی منابع دیگر معتقدند که مصرف چای و از جمله چای سیاه میزان قند خون را تغییر میدهد و این میزان در نزد هر شخص و بسته به نوع چای مصرفی میتواند متفاوت باشد.
استفاده از چای سبز با شیرین کننده های طبیعی مثل عسل دیابتی ، می تواند مکانیسم اثر آن را بیشتر کند. البته میزان استفاده از عسل باید به صورت محدود باشد تا مشکلی برای بیماران دیابتی به وجود نیاید.
برای خرید چای سبز اینجا کلیک کنید.
محققان چینی روی میزان پلی ساکارید موجود در سه چای سبز، چای اولانگ و چای سیاه بررسی هایی انجام دادند. هدف این بود که تأثیر این سه نوع چای را روی درمان دیابت بررسی کنند. پلی ساکاریدها نوعی گلوسید حاوی نشاسته و سلولز هستند.
این ترکیبات می توانند برای افرادی که دیابت دارند مفید باشند به خاطر اینکه جذب گلوکز را به تاخیر می اندازند. به عقیده این محققان از این سه نوع چای، چای سیاه حاوی پلی ساکاریدهایی است که بیشترین تأثیر را در جلوگیری از جذب قند دارد. باید بدانید که پلی ساکاریدهای موجود در چای سیاه نقش مهمی در مقابله با رادیکال های آزاد دارد. این مولکول های موذی و آسیب رسان باعث بروز بیماری هایی مانند سرطان و آرتریت روماتوئید می شود.
به عقیده این محققان پُلی ساکاریدهای موجود در چای سیاه یک روش طبیعی برای کنترل و مقابله با دیابت است.
در سال ۲۰۰۸ نیز نتایج یک پژوهش اسکاتلندی نشان داده بود که چای سیاه می تواند با دیابت نوع ۲ مقابله کند. محققان این پژوهش چینی هم به این نتیجه رسیده اند که پولیفنول ها و آنتی اکسیدان های موجود در چای که از تخریب سلول ها جلوگیری می کند می تواند عملکرد انسولین را نیز کنترل کند.
پژوهش اسکاتلندی انجام شده در سال ۲۰۰۸ نشان داده بود که چای سیاه بهتر از چای سبز با دیابت مقابله می کند. با این حال چای سبز بهتر از چای سیاه باعث لاغری می شود. به خاطر اینکه ترکیبات موجود در چای سبز به چربی سوزی کمک می کند. این دو نوع چای همچنین از ابتلا به بیماری های قلبی پیگیری می کنند.
در سال ۲۰۰۵ نیز پژوهشی در این خصوص انجام شده بود. بررسی هایی که روی موش های آزمایشگاهی انجام شده بود نشان می دهد که چای سیاه و چای سبز هر دو برای مقابله با دیابت نوع دو موثر هستند.
نتایج این پژوهش نشان داده بود که این دو چای برای جلوگیری از ابتلای دیابتی ها به بیماری آب مروارید نیز موثرند. در سال ۲۰۰۵ محققان اعلام کردند که چای سیاه و چای سبز ترکیبات مناسب و غیر سمی دارند که میزان قند خون را پایین می آورد. در واقع نوشیدن چای یک روش ساده و ارزان قیمت برای پیشگیری یا به تاخیر انداختن ابتلا به دیابت و مشکلات ناشی از این بیماری محسوب می شود. محققان به مدت ۳ ماه به موش های آزمایشگاهی چای سیاه و چای سبز دادند.
جمعبندی:
اگر بخواهیم طبق این پژوهش معادل یابی کنیم باید بگوییم که یک فرد ۶۵ کیلویی باید روزانه یک لیتر یا ۴ لیوان چای سیاه بنوشد.البته این میزان چای نباید با قند فراوان خورده شود به خاطر اینکه قند زیاد همان و ابتلا به بیماری قند خون یا همان دیابت نوع ۲ همان.
همچنین حواستان باشد که نوشیدن چای بلافاصله بعد از غذا باعث جلوگیری از جذب آهن می شود.
با نگاهی به: Tea and Diabetes: Benefits& Risks