ترکیب چای با گل سرخ یک نوشیدنی معطراست. با خواص مثال زدنی و پرخاصیت برای آن هایی است که علاقه مند به نوشیدنی های گرم هستند. این ترکیب جادویی چه خواص و فوایدی برای افراد دارد؟ سوال مهمتر اینکه آیا ممکن است نوشیدن این چای عوارض و مضرات خاصی نیز به همراه داشته باشد؟ تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
گل سرخ یا گل محمدی نام نوعی گل رز است که نماد عشق و زیبایی است. عطر بی نظیری دارد و از آن گلاب می گیرند. علاوه بر عطر استثنایی این گیاه ، خواص دارویی آن نیز از دیرباز شناخته شده است. گل سرخ دارای مزایای زیادی برای سلامتی، زیبایی پوست و مو است. گل محمدی را به شکل های مختلف از جمله چای با گل سرخ و دمنوش گل محمدی، روغن گل محمدی و گلاب نیز استفاده می شود.
مصرف منظم چای با گل سرخ در گام اول به سم زدایی و پاکسازی بدن کمک می کند. چون روی کبد و صفرا تأثیر داشته و باعث تمیزی آن ها می شود.
این نوشیدنی معطر ادرارآور است و به کنترل حالت احتباس آب در بدن کمک می کند. البته باید گفت که با یک گل بهار نمی شود. یعنی با نوشیدن یک فنجان چای با گل سرخ نمی توانید از این خواص بی نظیر بهره مند شوید. باید این نوشیدنی را به صورت منظم و یک دوره درمانی میل کنید.
از دیگرخواص چای با گل سرخ می توان به داشتن ویتامین c فراوان آن اشاره کرد. این گل برای سلامتی خواص بسیاری را به همراه دارد و فراوانی ویتامین c یکی از خواص آن می باشد.
گلبرگ های گل سرخ منبع ویتامین c می باشد که اگر به صورت خام باشند ویتامین بیشتری را در خود دارند. همان طور که می دانید در روند خشک شدن گیاه مقداری از ویتامین خود را از دست می دهد. بنابر این توصیه ما این است که برای تهیه چای گل سرخ ، گلبرگ های آن را به صورت تازه استفاده کنید تا از ویتامین c بیشتری برخوردار شوید.
این گیاه در مرطوب کنندگی پوست، رفع چروکهای صورت و درمان التهاب های پوستی بویژه در پوستهای حساس و لطیف (مانند پوست نوزادان) موثر است. به همین دلیل در تولید صابون، لوسیون های پاک کننده پوست، کرم ها و لوسیون های مرطوب کننده از گلاب و اسانس طبیعی این گل استفاده می کنند.
به طور کلی آزمایشات نشان داده است که نوشیدن چای با گل سرخ تاثیر چشم گیری در افزایش متابولیسم بدن دارد.
بالا یا پایین رفتن نرخ متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن روی کاهش یا افزایش وزن اثر مستقیم دارد. بنابراین برای کنترل وزن و حفظ بافت عضلانی باید بتوانید افزایش سوخت و ساز بدن (متابولیسم بدن) و کاهش آن را به خوبی کنترل کنید.
پس اگر شما دنبال لاغری و کاهش وزن آن هم به صورت طبیعی هستید چای با گل سرخ می توان کمک کننده بسیار مناسبی باشد.
از کاربردی ترین خواص چای با گل سرخ می توان به تب بر بودن آن اشاره کرد. چای گل سرخ دمای بدن را پایین می آورد و دمای بدن را کاهش دهد و باعث پایین آمدن تب می شود.
اگر زمانی دچار تب شدید می توانید از این چای و دمنوش کمک بگیرید. همچنین این ترکیب در برطرف کردن عفونت نیز موثر می باشد.
کاربرد یا مزیت بعدی چای با گل سرخ در تسکین دادن به درد های زنانه است. اگر دچار درد های قاعدگی دردناک هستید حتما این چای را در برنامه خود بگذارید.
چال با گل سرخ در تنظیم کردن قاعدگی و همچنین در افزایش میل جنسی نیز بسیار موثر است. از خواص چای با گل سرخ میتوان به جلوگیری از مشکلات تنفسی که به علت سرما خوردگی ایجاد می شود اشاره کرد. پس در روز های سرد زمستانی این چای را فراموش نکنید.
از خواص چای با گل سرخ می توان به تسکین دهنده برای اعصاب اشاره کرد. این گل به دلیل طبیعت گرمی که دارد برای آرامش اعصاب فوق العاده است و آن را می توان به صورت چای و دمنوش مصرف کرد. چایی همراه با گل های سرخ خواص دیگری نیز دارد. این گل به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها بدن انسان را در برابر تاثیرات ضرر های رادیکال های آزاد حفاظت می کند و این نیز خود دلیل پیشگیری از سرطان می باشد.
آنتی اکسیدان ها نه تنها از ضرر های حاصل از رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند بلکه باعث از بین رفتن سلول های سرطانی بدون آسیب رساندن به سلول های دیگر می شوند. در واقع خواص چای گل سرخ است که باعث بهبود بدن چه داخلی و چه خارجی می شود و همینطور باعث حفظ جوانی نیز می شود.
چای با گل سرخ سرشار از ویتامین C است و از نوشیدنی های مفید برای خانم های باردار می باشد. سیستم ایمنی بدن مادر را تقویت می کند و تولید کلاژن در بدن مادر و جنین را افزایش می دهد.
ویتامین C برای رشد جنین ضروری است و سبب جذب بهتر آهن و کلسیم در بدن می شود. چای با گل سرخ دارای:
و سیستم ایمنی بدن مادر و جنین را تقویت می کند و از انواع بیماری ها مادرو جنین را مصون می دارد.
همچنین بخوانید: ورزش و فعالیت؛ چای بعد از تمرین را جدی بگیرید تا سریعتر به هدفتان برسید
می توانید گلبرگ های گل سرخ را به صورت تازه به چای یا آبجوش اضافه نموده و 5 الی 10 دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد و سپس مصرف نمایید.
از این گلبرگ های خوشبو به عنوان یک چاشنی معطر برای خوراک های گوشتی استفاده نمایید.
گلبرگ های گل محمدی را به ماست همراه نعناء خشک و خیار اضافه کنید و به عنوان میان وعده مصرف نمایید.
از گل محمدی در تهیه کیک، دسر و تزیین ظرف میوه نیز استفاده می شود.
از گل محمدی در شربت، مربا، صنایع شیرینی سازی و گلاب آن در بستنی و انواع دسر استفاده می کنند.
مواد لازم:
ابتدا گلبرگ ها را می شوییم. پس از خشک شدن، به ظرف آب با چای سیاه طبیعی گلبرگ ها را اضافه می کنیم و روی حرارت کم تا متوسط کتری می گذاریم تا به جوش آید ، پس از جوش آمدن 5 دقیقه صبر می کنیم . چای را از روی حرارت برمی داریم و از صافی رد می کنیم و با اندکی عسل که به آن افزوده ایم میل می کنیم.
2) اگر گل محمدی بیش از حد مصرف گردد به دلیل ویتامین C فراوان موجود در آن سبب ابتلا فرد به سنگ کلیه خواهد شد.
3) ویتامین C فراوان گل محمدی سبب افزایش جذب آهن شده و برای بیماران مبتلا به تالاسمی مضر است.
کلام آخر
ما درغنچه اصیل سعی می کنیم به عنوان یک سایت تخصصی خرید چای به شما این امکان را بدهیم که بتوانید با اطلاعات کافی برای خرید خود اقدام کنید. اگر شما هم در مورد این چای با گل سرخ و خواص آن سوال یا نظری دارید در قسمت های کامنت ها با ما در میان بگذارید.
با نگاهی به: Rose tea