یکی از بیماری هایی که مطمئنا به آن دچار شده اید اسهال می باشد. دلایل بسیاری در اسهال شدن موثر است. در این مقاله دلایل دچار شدن به این بیماری را برای شما تشریح میکنیم و در ادامه مطلب یکی از درمان های گیاهی این بیماری را با چای برای شما شرح می دهیم. امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
اسهال به معنای تغییر حرکات روده ای و دفع مدفوع شل است. مدفوع چیزی است که پس از آن که دستگاه گوارش شما (معده، روده کوچک و روده بزرگ) مواد مغذی و ما یعاتی را که خورده و نوشیده اید جذب نمود باقی می ماند.
مدفوع از طریق راست روده از بدن خارج می شود. اگر مایعات جذب نشوند یا دستگاه گوارشی مایع اضافی تولید کند، مدفوع شل و آبکی خواهد شد. مدفوع شل بیشتر از معمول است. افراد دچار اسهال غالباً حرکات روده ای زیادی دارند و امکان دارد حدود 1 لیتر در روز مدفوع شل دفع نمایند.
افرادی که اسهال دارند ممکن است موارد زیر را نیز داشته باشند:
در ضمن افراد دچار اسهال ممکن است احساس ناراحتی در معده داشته باشند یا کم آب شوند.
اگر کنجکاوید بدانید اسهال چه مدت طول می کشد. معمولا به فردی که به آن مبتلا شده است بستگی دارد.
اگر افراد به سرعت دست به دامن درمان های خانگی شوند، ممکن است آن قدرها طول نکشد. پس لازم است با درمان خانگی اسهال که موثر و سریع باشند آشنا شوید.
چای گیاهی است با نام علمی sinensis Camelia از خانواده Theaceae که بصورت بوته و گاهی درختچه دیده می شود. به غیر از زمستان، در سه فصل دیگر، برگ چای به منظور تهیه انواع چای برداشت می شود.
در صورتی که پس از برداشت برگ آن را سریعا خشک کنند چای سبز بدست می آید و در صورتی که پس از برداشت برگ، آن را تخمیر نمایند و به اصطلاح عمل آورند، چای سیاه یا چای معمولی تولید می شود. هر دو نوع چای سبز و سیاه حاوی ترکیبات گس بوده که تانن (Tannin) نامیده می شود.
مهم ترین خاصیت تانن ها، قابض بودن آن هاست. به همین دلیل یکی از مهم ترین خواص درمانی چای خاصیت «ضداسهال» آن می باشد.
چای سیاه حاوی ۸ تا ۱۲ درصد «تانن» می باشد. بنابراین یکی از بهترین داروهای ضداسهال طبیعی است که دارای هیچگونه محدودیت و ممنوعیت مصرف نمی باشد.
اگر اسهال ایجاد شده به تغییر شرایط غذایی و آب و هوایی مربوط باشد(مثلا در مسافرت) و میکروب ها و ویروس ها در آن نقشی نداشته باشند، استفاده از چای بصورت پودر می تواند در ایجاد تعادل هضم و جذب و برگشت شرایط طبیعی بدن از حالت اسهال به حالت طبیعی تاثیر خوبی داشته باشد.
میزان مصرف روزانه در بزرگسالان۷ تا ۱۰ گرم (معادل یک قاشق غذاخوری) از پودر خشک چای به مدت ۳ روز می باشد.
مقدار مصرف برای سنین پایین تر می تواند نصف یا یک سوم بزرگسالان باشد.
مصرف این ماده خوراکی و طبیعی در درمان اسهال، از هیچگونه عارضه جانبی برخوردار نبوده و در سال های اخیر بعنوان یک روش ساده و موثر در منابع جدید توصیه شده است.
باید اضافه نمود چای جوشیده که رنگ سیاه، مزه تلخ و بوی خاص چای جوشیده را دارد، نیز دارای خاصیت ضداسهال بوده و در شرایط عادی می تواند ایجاد یبوست کند. چراکه با جوشیدن زیاد، مقدار زیادی از تانن های موجود در پودر چای به محلول جوشیده منتقل می شوند، در صورتی که در چای تازه دم کشیده مقدار «تانن» خیلی کم است.
ناگفته نماند که چای دارای خواص زیادی است و تاکنون دست کم ۵۰ اثر فیزیولوژیک و فارماکولوژیک از آن به اثبات رسیده است.
اسهال شدید راه درمان دارد. گروهی از متخصصان علوم پزشکی دانشگاه کاردیف در یک مطالعه جدید تاکید کردند نوشیدن روزانه چای خطر ابتلا به اسهال شدید را کاهش میدهد.
این متخصصان در آزمایشات خود دریافتند نوشیدنی چای حاوی مواد شیمیایی است که برای از بین بردن نوعی میکروب کشنده بیمارستانی، مفید است.
این میکروب عامل بروز اسهال شدید و سایر بیماریهای رودهای است و تقریبا سالانه ۳۰۰۰ قربانی در بیمارستانهای انگلیس میگیرد.
متخصصان دانشگاه کاردیف در این بررسیها مطمئن شدند باکتری “سی. دیف – کلوستریدوم دی فیسیل” که عامل بروز اسهال شدید و بیماریهای جدی رودهای است در برابر مواد شیمیایی موجود در چای آسیبپذیر است.
این متخصصان ۷۹ نسخه مختلف از این باکتری را در معرض ۳۳ نوع ماده شیمیایی موجود در چایهای مختلف قرار دادند و متوجه شدند که نوعی ماده شیمیایی موسوم به پلیفنولها که عامل ایجاد طعم مطبوع چای هستند برای مقابله با باکتریها موثرند.
پروفسور لیس بایلی که از سال ۲۰۰۸ میلادی تاکنون مشغول مطالعه روی خواص چای برای مقابله با بیماریها است، معتقد است که چای طبیعی میتواند باکتری نامبرده را از بین ببرد.
به نظر میرسد چای سبز در این زمینه حتی قویتر و موثرتر از چای سیاه است.
همچنین بخوانید: چای سرگل لاهیجان؛ یک انتخاب طبیعی و بینظیر. چگونه اصل بودن آن را تشخیص دهیم؟
پروبیوتیک ها از منابع “باکتریهای خوب” است که در روده فعالیت میکنند تا یک محیط سالم در بدن ایجاد کنند. پروبیوتیکها اساساً میکرو ارگانیسمهای زنده هستند که در غذاهای خاصی وجود دارند، از جمله:
پروبیوتیک ها میتوانند با ایجاد تعادل در باکتری های روده به درمان اسهال کمک کنند.
اگرچه غذا خوردن زمانی که فرد دچار اسهال است غیر معمول به نظر می رسد، اما خوردن غذاهای خاص می تواند علائم اسهال را کاهش دهد و به فرد اطمینان می دهد که وضعیتش با غذا خوردن بدتر نمی شود.
غذاهایی که دارای فیبر کمتری هستند و باعث می شوند که مدفوع سفت شود و به درمان اسهال کمک کنند، شامل موارد زیر میشوند:
سایر غذاهایی که معمولاً هنگام اسهال به خوبی تحمل میشوند عبارتند از:
غذاهای سرخ شده و چرب معمولاً در افراد مبتلا به اسهال، به خوبی تحمل نمیشوند. شما همچنین باید غذاهای دارای فیبر بالا مانند سبوس ها و همچنین میوهها و سبزیجات را محدود کنید، این مواد غذایی میتوانند نفخ را افزایش دهند. غذاهایی که باید در اسهال اجتناب شوند عبارتند از:
امیدواریم مطالب فوق به شما در درمان اسهال به صورت خانگی کمک کند.
با نگاهی به: Medical News Today