ترکیب برخی مواد طبیعی با چای می تواند خواص جادویی به همراه داشته باشد. از بهترین نمونهها میتوان به ترکیب چای و عسل برای سلامتی اشاره کرد. معرفی خواص این نوشیدنی محبوب را در مقاله زیر بررسی میکنیم.
بسیاری از افراد، به دلیل مزیتهای عسل برای سلامتی، از آن به عنوان جایگزین شکر خوراکی برای شیرین کردن چای استفاده میکنند. عسل که منبع خوبی برای کربوهیدراتها است، بدون هیچ گونه ماده افزودنی یا نگه دارنده، مواد غذایی را شیرین میکند. عسل خالص به دلیل ترکیب خود دارای اثر کمتری بر سطح گلوکز و انسولین خون است. صدها نوع عسل وجود دارند. میتوان با این ترکیبات چای یا دمنوش مخلوط نمود و حالتهای شخصی و سلیقه چشایی را به دلخواه تغییر داد. تأثیر نشاط آور این ترکیبات متعدد بر تجربه حس چشایی، غیرقابل تصور هستند و میزان فواید این ترکیبات برای سلامتی، نیازی به اشاره ندارند.
در حال حاضر در مورد عسل صحبت می کنیم. یک شیرین کننده طبیعی که به طعم کلی چای اضافه می شود. دارای مزایایی است که بسیاری از مردم از آن آگاه نیستند. بر خلاف شیرین کننده های دیگر که کالری سنگین دارند و باعث افزایش وزن می شوند، عسل در کاهش وزن کمک می کند. عسل متابولیسم بدن را افزایش می دهد. باعث می شود شما حتی بیشتر از حد معمول، حتی در هنگام خواب، چربی بیشتری بسوزانید. ایمنی بدن شما را به سطح بالایی افزایش می دهد و انرژی کلی را برای شما فراهم می کند. محتوای گلوکز عسل به راحتی در بدن جذب می شود و به تنظیم میزان کل قند کمک می کند.
بنابراین، مطمئن باشید که نوشیدن این ترکیب به طور مرتب می تواند به شما در مبارزه با بیماری های مشترک کمک کند.
خوردن عسل و چای صبح در معده خالی می تواند بسیار مفید باشد. این کار به عنوان یک عامل سم زدایی عالی عمل می کند. علاوه بر پاکسازی بدن شما، می تواند خلق و خوی شما را بهتر کند. (برای افزایش مزیت های این نوشیدنی خوشمزه بهتر است به آن لیموی تازه هم اضافه کنید).
در واقع استفاده عسل برای مدت زمان طولانی سبب کاهش درد میشود. ویتامینهای موجود در چای و عسل و لیمو باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. این دمنوش فوقالعاده به عنوان آنتیبیوتیک قوی عمل میکند و میتواند باکتریهای موجود در گلو و لوزه را از بین ببرد. همچنین در بیماری استرپیتوکوک و برونشیت به سرفه و تحریک سیستم تنفسی کمک میکند.
نوشیدن این دمنوش بینظیر باعث تسکین سوزش ناشی از سرفه در گلو است. شما میتوانید با مخلوط عسل طبیعی، یک لایه لیمو تازه و چند برگ نعناع، نوشیدنی به عنوان شربت سرفه برای خود درست کنید. برای کسانی که از مزه و طعم داروها بیزار هستند، این نوشیدنی با طعم عالی و اثرات باور نکردنی بهترین گزینه انتخابی شماست.
همچنین بخوانید: مادران باردار مجاز به خوردن چه نوع چای هستند؟ از مصرف کدام چای منع میشوند؟
اضافه کردن تنها یک قاشق عسل طبیعی به یک فنجان چای باعث التیام، آرامش، قدرت و سرزندگی شما میشود. حداقل به مدت ۲۷۰۰ سال عسل به عنوان داروی شفابخش برای اکثر بیماریهای مزمن مورد استفاده قرار گرفته است. اخیرا نیز خواص ضدعفونی کننده و ضدباکتری چای و عسل به شکل آنالیز شیمیایی و تحلیلی، مورد بررسی قرار گرفته است.
عسل دارای مس، آهن، سلیس، ویتامین B ، منگنز، کلر، کلسیم، پتاسیم، سدیم، فسفر، آلومینیوم و منیزیم است. با توجه به مناطق مختلف جغرافیایی ممکن است عسل در مناطق مختلف تا حدود کمی در درصد مواد موجود متفاوت باشد. چیزی که در مورد همه عسلها مهم است، اینکه باعث سلامتی شما شده. منبع غنی از مواد طبیعی مغذی میباشد.
به غیر از چای و عسل، دمنوش بابونه و عسل نیز در زمان مصر باستان به عنوان دمنوشی جهت کاهش تب استفاده میشد. که دارای خواص متعددی از جمله افزایش سلامتی سیستم گوارشی است.
چای سبز نیز دارای مزایایی چشمگیری از جمله :
پزشکان انگلیسی در یک مطالعه جدید تاکید کردند روشهای سنتی مثل خوردن چای و عسل برای مقابله با میکروبهای بیماری زای قوی موثرتر هستند. میزان مقاومت باکتریها در برابر داروهای آنتی بیوتیک همچنان رو به افزایش است. به تدریج این داروها تاثیر درمانی خود را از دست میدهند.
متخصصان همواره هشدار میدهند آنتی بیوتیکها کم کم بی اثر میشوند. هرچه بیشتر مصرف شوند سطح مقاومت باکتریها در برابر آنها افزایش مییابد.
به نوشته روزنامه تلگراف، متخصصان دانشگاه کاردیف در یک مطالعه جدید روی تاثیر چای و عسل بعنوان یک روش درمانی قدیمی و البته موثر برای مقابله با میکروبهای قوی و در عین حال کنترل بیشتر مصرف آنتی بیوتیکها آزمایش کردند. آنها میگویند اگر قرار باشد برای مقابله با فرآیند افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتریها، مصرف این داروها را کاهش دهیم باید جایگزینی برای آنها پیدا کنیم که ظاهرا چای و عسل برای این منظور مفید است.
به گفته پزشکان؛ چای حاوی ترکیباتی موسوم به پلی فنول است که برای سلامتی مفید هستند و میتوانند میکروارگانیزمها را نابود کنند.
مصرف منظم چای سبز و عسل مواد سمی را از بدن خارج میکند و آن را با مواد سالم و ویتامینها جایگزین میکند .
عسل و چای سبز غنی از آنتی اکسیدان هستند که به تجدید حیات سلولهای پوست و درخشش و جوانی آن کمک میکنند ،
و در مبارزه با جوش با خارج کردن رادیکال های آزاد از سیستم موثراند .
چای سبز باعث تقویت روند سوخت و ساز می شود.اکسیداسیون چربی با مصرف این ترکیب ۱۷ درصد افزایش پیدا می کند. یکی از مهم ترین خواص چای سبز همراه با عسل، تولید آنتی اکسیدان لازم برای بدن است. کاتیکینز موجود در چای سبزبرای سلامت دندان ها بسیار موثر است.کاتیکینز تأثیرگذاری باکتری هایی مانند استرپتوکوکوس را کاهش می دهد.
با بالا رفتن سن، زنان دچار پوکی استخوان می شوند. با مصرف این نوشیدنی استخوان ها قوی تر و سالم تر می شود.
ایده آل ترین ترکیب می تواند مخلوطی از چای سبز، لیمو و عسل باشد. ماده اصلی چای سبز است که با افزودن عسل، میزان ویتامین های مفید آن برای مغز افزایش می یابد.این دو ماده، با بالا بردن عملکرد مغز، حافظه و تمرکز را بهبود میدهد.
چای سبز اغلب برای سلامتی و تناسب اندام مصرف میشود اما وقتی آن را با شکر مخلوط میکنیم ، کالری به آن اضافه میشود و مهم است که از شکر فاصله بگیریم .
عسل را اگر با این چای مخلوط کنید ممکن است قند ان بسیار بیشتر شود اما نسبت به استفاده از شکر بسیار بهتر است .
یک حبه قند فقط ۹ کالری انرژی دارد اما مصرف چای سبز با قند چندین بار در روز میتواند مقدار کالری را دو برابر یا سه برابر کند ، بنابراین اثر چای سبز را از بین میبرد .
شما برای شیرین کردن چای سبز از ترکیب عسل استفاده کنید . این کار باعث میشود از خواص عسل بهره ببرید در حالی که دچار مشکلی نمیشوید .
عسل طبیعی فواید شگفت انگیزی دارد و معمولا خوردن آن قبل از خواب پیشنهاد می شود. عسل باعث می شود کبد گلیکوژن لازم را برای شب تولید کند. وقتی قبل از خواب عسل می خورید مغز در حالت جستجو برای سوخت قرار می گیرد. عسل نیز با افزایش سطح انسولین و آزاد کردن تریپتوفان به مغز کمک می کند.تریپتوفان تبدیل به سروتونین می شود و بعدها به شکل ملاتونین در می آید.همه ما ملاتونین را به عنوان هورمون سلامت می شناسیم زیرا سیستم ایمنی را تقویت می کند و بافت سلول ها را در طول استراحت دوباره می سازد. ملاتونین هم هنگام خواب به بدن کمک می کند و هم بعد از بیدار شدن باعث می شود احساس خوبی داشته باشید.
هیچ گاه عسل را به چای داغ اضافه نکنید؛ زیرا این کار باعث از بین رفتن بسیاری از آنزیم های عسل می گردد و در دراز مدت امکان دارد باعث ایجاد مشکلاتی در دستگاه گوارش شود. توصیه میکنیم اگر می خواهید عسل را با چای مصرف کنید بگذارید کمی سرد شود و سپس عسل را به آن اضافه کنید.
نظر شما درباره مصرف عسل و چای و خواص آن چیست؟
با نگاهی به: Honey and Tea: An Age-Old Remedy