چای سبز از دسته گیاهان دارویی و یکی از نوشیدنیهای محبوب در بین مردم جهان به شمار میرود. این چای پرخاصیت از برگهای گیاهی به نام Camelia sinensis تهیه میشود که به طور سنتی در درمان بسیاری از بیماریها کاربرد دارد. با چای غنچه اصیل همرا باشید تا درباره تاثیر چای سبز در مقابله با کرونا بیشتر بدانیم. آیا چای سبز در جلوگیری از ابتلا به کرونا موثر است؟
بر اساس یافتههای علمی جدید مادهای به نام “اپی گالوکاتکچین گالات” در چای سبز وجود دارد که میتواند تا حد زیادی از ابتلای افراد به کرونا جلوگیری کند.این ماده از تکثیر ویروس در سلولهای انسانی و ابتلا به نوع شدید عفونت کروناویروس جدید جلوگیری میکند.
پیشگیری از پیشرفت ویروس کرونا تنها خاصیت چای سبز نیست و طبق تحقیقات دهههای گذشته این نوشیدنی به دلیل وجود پلی فنولهایی به نام کاتچین میتواند در جلوگیری از بسیاری بیماریها مانند دیابت، چاقی، سرطان و بیماریهای قلبی موثر واقع شود.
البته کاتچینهای موجود در چای سبز به دلیل فعالیت ضد ویروسی میتوانند در برابر اختلالهای ناشی از استرس و التهاب نقش محافظتی داشته باشند.
چای سبز در مقابله با کرونا مؤثر است. پژوهشگران داروساز هندی موفق شدند ترکیبی با نام گالوکاتچین را در چای سبز شناسایی کنند که در برابر ویروسهای کرونا بسیار فعال بوده و میتواند در ساخت دارویی برای مقابله با کووید ۱۹ مورد استفاده قرار گیرد.
میرشهرام صفری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص تأثیر مصرف چای سبز بر پیشگیری کرونا ویروس، اظهار کرد: چای سبز دشمن بیماری کرونا است. نتایج یک تحقیقات جدید نشان میدهد چای سبز دارای مادهای است که میتواند از تکثیر ویروس کرونا در سلولهای انسانی و ابتلای شدید به کووید ۱۹ جلوگیری کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران با اشاره به تأثیر مادهای خاص برای مقابله با کرونا ویروس جهش یافته. اضافه کرد: بر اساس یافتههای علمی مادهای به نام “اپی گالوکاتچین گالات” موجود در چای سبز حتی میتواند تا حد زیادی از ابتلا به ویروس جدید کرونا که باعث نگرانی و افزایش آمار ابتلا، بستری و مرگومیر شده است جلوگیری کند و این تأثیر میتواند اتفاق مؤثری در پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس باشد.
وی با توضیح این که در این تحقیق علمی تاکید شده است که میتوان از چای سبز به عنوان روشی ارزان و ایمن در برابر ابتلا به ویروس کرونا استفاده کرد، تصریح کرد:
محققان معتقد هستند مصرف چای سبز که در کشورهای آسیایی و به ویژه کشورهای آسیای شرقی رواج دارد، دارای خواص ضد التهابی و PH اسیدی بالایی است که میتواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری ویروسی کووید ۱۹ کمک کند.
یافتههای کلیدی مطالعه آنها نشان داد که EGCG Nrf ۲ را فعال کرده و آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲ (ACE ۲) را که یک گیرنده سلولی برای کروناویروس و TMPRSS ۲، واسطه ورود ویروس به سلول میزبان است، را مهار میکند.
EGCG همچنین پروتئاز اصلی کروناویروس را غیرفعال کرده و تولید مثل ویروس را متوقف میکند. عملکرد آنتی اکسیدانی EGCG فعالیت و تجلی GRP ۷۸ ساکن ER را سرکوب میکند و میتواند به طور بالقوه چرخه زندگی ویروس کرونا را مهار کند.
چای سبز، علاوه بر عملکرد قدرتمند در برابر کرونا، خواص دیگری نیز دارد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
آنتی اکسیدان قوی؛ محافظ قلب و ضد سرطان
ترکیبات آنتیاکسیدان موجود در چای سبز مانعی بزگر در برابر بیماریهای قلبی و سرطان است.
محققان دانشگاه مریلند میگویند چای سبز سرعت تکثیر سلولهای سرطانی در پوست، معده، مری، روده بزرگ، ریه، پانکراس، مثانه، تخمدان، و پستان را کاهش میدهد.همچنین روند تومورها را نیز کند میکند.
بررسیهای دیگر نشان میدهد نوشیدن ۵ فنجان چای سبز در روز گسترش سلولهای سرطانی را کند میکند و ضریب عود سرطان را پس از درمان کاهش میدهد.
تقویت کننده عملکرد مغز
چای سبز یکی از مهمترین موانع آلزایمز و کندی عملکرد مغز به شمار میرود. تحقیقات نشان میدهد که سم زدایی چای سبز، باعث میشود سلولهای مغز در گذر عمر، کمتر آسیب ببینند و کارایی خود را حفظ کنند. کسانی که مدام چای سبز میخورند، حافظه بهتری از دیگران دارند.
مطالعه موسسه ملی سرطان آمریکا حاکی از آن است که تقویت حافظه و پیشگیری از بیماری آلزایمر، ارتباط معنی داری با مصرف چای سبز دارد.
جلوگیری از بیماریهای قلبی – عروقی
کاتچین موجود در چای سبز، مانع لخته شدن خون و سکته قلبی میشود. همچنین جریان خون در بدن را بهبود میبخشد.
– وقتی که آب جوش آمد، کمی صبر کنید تا دمای آن اندکی کاهش یابد (بین ۷۰ تا ۸۰ درجه سانتیگراد). آب جوش را روی برگهای چای سبز نریزید.
– به ازای یک لیوان آب، یک قاشق غذاخوری چای سبز درون قوری بریزید. (بهتر است قوری، چینی یا شیشهای باشد). در قوری را ببندید.
– حدود ۳ دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشد. اگر از چای سبز کیسهای استفاده میکنید تا ۱۰ دقیقه صبر کنید.
می توانید برای لذت بیشتر ازین نوشیدنی، چای سبز و عسل را نیز امتحان کنید.
چای سبز را ناشتا نخورید. بلافاصله بعد از غذا هم نخورید، چون مانع جذب آهن میشود. بهترین موقع، زمانی است که گرسنه نیستید و حدود دو ساعت از غذا خوردن تان گذشته است.
دکتر سلیمانی مهر در مورد مصرف بی رویه چای سبز نیز هشدار داد و گفت:
به مردم توصیه میشود در مصرف چای سبز زیاده روی نکنند، زیرا مصرف زیاد آن میتواند آسیبهای کبدی به همراه داشته باشد. وی بیان کرد: بهتر است حداکثر روزانه دو تا سه فنجان چای سبز مصرف کنید تا از اثرات ضدالتهابی و مؤثر در بهبود فشار خون و بیماریهای قلبی نفع ببرید.
مطالب بیشتر چای غنچه اصیل را مطالعه کنید:
ماسک صورت با استفاده از چای سیاه و چای سبز؛ معجزهی جوانی و زیبایی
چای سبز برای سلامتی مفید است. با انتخاب چای باکیفیت از مضرات آن در امان بمانید.
چای سبز و افزایش رشد مو : آیا چای سبز به سلامت مو کمک می کند؟