چای سرگل مرغوب ترین چای اعلا و مجلسی در میان انواع چای های ایرانی نام دارد. اگر به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد راهنمای تشخیص اصل بودن چای سرگل لاهیجان هستید، با ادامه این مقاله همراه باشید.
در نواحی چایخیز، برداشت چای هر ساله از نیمه دوم بهار با آماده شدن و رسیدن برگ ها برای برداشت آغاز می گردد. چای خشکی که از برداشت اولین چین چای از برگ های بالایی گیاه چای که سبز و لطیف هستند را حاصل می شوند با نام چای سرگل یا چای زرین می نامند. این چای تنها متعلق به فصل بهار بوده و در سایر برداشت ها این چای را نخواهیم داشت.
چای سیاه بهاره متقاضیان بسیاری داشته و دارای قیمت بالاتری نسبت به چای های ممتاز، قلم، شکسته و باروتی می باشد.
برای خرید چای سرگل ممتاز اینجا کلیک کنید
در بیان تفاوت ها باید درباره محورهای زیر بحث و بررسی کرد:
در بحث رنگ دهی چای باید به دو نکته توجه داشته باشید: یکی، مدت زمان رنگ دهی است و دیگری، یکسان بودن یا نبودن رنگ دهی در آب گرم و سرد.
چای با کیفیت ایرانی هیچ گاه کمتر از 10 تا 15 دقیقه، رنگ مناسب خود را نمی دهد و در اصطلاح، حداقل باید یک ربع بگذرد تا دم بکشد ولی، چای خارجی در همان لحظه اولیه که چای خشک را در قوری می ریزید، شروع به رنگ دهی می کند که این بیان گر غیرخالص و غیرطبیعی بودن آن می باشد. راهنمای تشخیص و خرید چای اصل ایرانی
هم چنین، اگر برای امتحان، در چای ایرانی آب سرد بریزید، هیچ وقت رنگ دهی مطلوبی ندارد ولی، اگر همین کار را درباره چای خارجی انجام دهید، می بینید پس از گذشت زمان کوتاهی، چای شروع به رنگ دهی می کند که البته، علت آن را می توان وجود رنگ دانه های غیرطبیعی و شیمیایی در چای خارجی دانست.
چای اصیل ایرانی که معروف ترین آن ها چای سرگل بهاره لاهیجان است باید عطر و بوی طبیعت سرسبز مزارع چای را بدهد و این یکی از مشخصات بارز چای ایرانی است، برخلاف چای خارجی که در انواع و اقسام عطرها در بازار عرضه می شوند و این عطرها فقط به خاطر افزودن اسانس یا مواد افزودنی طعم داری مانند: عطر هل، عطر ارل گری، عطر دارچین و عطرهای شیمایی دیگر است.
وقتی چای ایرانی را در فنجان بریزید، اگر مدت زمان طولانی هم از آن بگذرد، به خاطر طبیعی بودن و حفظ اصالت خود، هیچ تغییر رنگی در آن مشاهده نخواهید کرد و پررنگ تر و یا کدر نمی شود ولی، چای خارجی به علت وجود رنگ دانه های شیمیایی در آن، پس از گذشت نیم ساعت از ریختن آن در فنجان، رنگ آن کم کم کدر شده و عطر و بوی آن هم، تغییر می کند.
طعم و مزه چای ایرانی اصل، یک مزه خاصی دارد که نمی توان گفت تلخ است؛ به عبارت دیگر، می گویند که طعم آن گس می باشد. درواقع، گس، تلخ نیست بلکه، طعم دهان را شبیه طعم خرمالو یا به نارس می کند ولی، چای خارجی به خاطر تلخی بیش از حدی که دارد، حس بسیار نامطلوبی به انسان دست می دهد و طعم دهان را بسیار تلخ می کند.
چای ایرانی به ویژه، چای سرگل بهاره و چای ممتاز لاهیجان به علت این که از برگ های جوان غنچه های بوته چای تهیه می شود، از کیفیت بسیار بالایی در طعم، رنگ و عطر برخوردار است برخلاف چای خارجی که آن را از برگ های نامرغوب و دست چندم چای تهیه می کنند و به خاطر بالا بردن کیفیت آن، انواع اسانس ها و رنگ دانه های شیمیایی را به آن می افزایند.
با توجه به مطالب بیان شده، می توان با قاطعیت گفت که این پنج مورد می توانند راهنمای تشخیص چای اصل ایرانی برای هر فردی باشد که به دنبال خرید یک چای ناب ایرانیِ محصول مزارع کوهپایه ای لاهیجان است.
بهترین زمان برای خرید چای جدید فصل بهار است. چایی که در فصل بهار برداشت میشود، بهترین عطر و کیفیت را دارد. البته چای در فصل تابستان و پاییز هم برداشت میشود، اما کیفیت چای بهاره را ندارد.
شاخصه مهم چای، عطر آن است. بااینحال تا زمانی که آن را دم نکردهاید نمیتوانید این امر را تشخیص دهید. بههمیندلیل بهتر است یا از فردی که به این امور آشناست کمک بگیرید یا اینکه مقدار کمی از چای را بهعنوان نمونه خریداری کنید و پس از دم کردن مقدار بیشتری از آن را بخرید
درصورتیکه چای را از فروشگاه میخرید به بستهبندی متفاوت آن دقت کنید:
این پاکتها در برابر نفوذ هوا بسیار مقاوم هستند، در اندازههای مختلف وجود دارند و کف آنها طوری طراحی شده که در حالت ایستاده قرار میگیرند. زیپی در آن تعبیه شده که هر بار پس از استفاده، میتوان دوباره آن را محکم بست. بنابراین نیازی نیست محتویات آن را دوباره در ظرف دیگری نگهداری کنید.
برخی از برندها چای را در قوطی فلزی یا ظرفهای پلاستیکی هم به بازار عرضه میکنند. با خرید این بستهها دیگر نیازی به ظرف جداگانه برای نگهداری چای نیست.
این مدل بستهبندی چای را همه ما میشناسیم. در این نوع بستهبندی ابتدا چای خشک را درون یک پاکت از جنس زرورق یا کاغذ میریزند و سپس در جعبهها یا پاکتهای مقوایی میگذارند. ازآنجاکه درب این پاکتها را پس از باز کردن دوباره نمیتوانید ببندید، معمولا این بستهبندیها را کوچکتر میسازند تا زودتر به مصرف برسند. بااینحال بهتر است پس از بازکردن بسته، چای را درون ظرف نگهداری چای بریزید. این بستهها بیشتر ۱۰۰ گرمی، ۲۵۰ گرمی و ۵۰۰ گرمی هستند.
برای خرید چای سرگل بهاره اینجا کلیک کنید
با توجه به اینکه برگ های سبز چای در اولین برداشت از اهمیت بسیاری برخوردار هستند اما با توجه به استقبال بالای چای سیاه و داشتن رایحه مطبوع در این چای و چون چای سبز رایحه خاصی را دارا نیست لذا بیشترین حجم تولید به نوع سیاه تعلق گرفته و خرید و فروش چای سرگل رواج بالاتری را در بازار چای ایران دارا می باشد.
با نگاهی به: persian food tours