در قسمت قبل درمورد خواص زنجبیل شنیدید. نوشیدنی تند چای زنجبیل، گرمکننده و مقوی است. چای زنجبیل با داشتن خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدان برای درمان گلودرد و سرفه، درمان سرماخوردگی و سلامت گوارش استفاده میشود. در این مقاله طرز تهیه چای زنجبیل را با 7 روش سریع و آسان بررسی میکنیم.
2. خواص ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد عفونی زنجبیل میتواند در پیشگیری و درمان سرفه و عطسه کمک کند. بنابراین در مواقع سرماخوردگی یک فنجان چای زنجبیل همراه با آبلیمو و عسل میتواند حالتان را جا بیاورد.
3. اگر معده درد دارید، زنجبیل برای شما مفید است. چون این گیاه خواص ضد درد و آرام بخش است که برای درمان دردهای شدید معده مانند دیسپپسی یا کولیک و اسهال استفاده میشود.
4. اگر کلسترول بد خون بالا باشد، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی افزایش پیدا میکند. غذایی که روزانه میخورید تاثیر زیادی روی میزان کلسترول بد خون دارد. بر اساس مطالعات مصرف ۳ گرم پودر زنجبیل تاثیر چشمگیری روی کاهش میزان کلسترول دارد.
5. چای زنجبیل با کاهش درد و التهاب در رگهای خونی به تسکین میگرن کمک میکند. استفاده موضعی از این گیاه رقیق شده روی پیشانی دردهای شدید میگرنی را بهبود میبخشد.
6. یکی از خواص زنجبیل درمان دردهای قاعدگی است. بر اساس مطالعات مصرف روزانه یک گرم زنجبیل در روزهای اول قاعدگی به اندازه مفنامیکاسید و ایبوپروفن موفق عمل میکند.
7. زنجبیل به طور قابل توجهی قند خون را کاهش میدهد. بر اساس مطالعات مصرف روزانه ۲ گرم پودر زنجبیل قند ناشتا را تا ۱۲ درصد کاهش میدهد.
8. زنجبیل یک ضدالتهاب قوی است که به آرام شدن پوست آسیب دیده کمک میکند. از طرفی آنتیاکسیدانهای فوقالعاده موجود در زنجبیل از بین برنده جای زخم و لکههای ناشی از بالا رفتن سن است.
9. استرسهای اکسیداتیو و التهابات مزمن، بیماریهایی مثل آلزایمر و پارکینسون را به همراه دارد. زنجبیل به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی قوی نقش مهمی در حفظ سلامت مغز و پیشگیری از بیماریهای مغزی ایفا میکند.
10. این چای در کاهش وزن مثل معجزه عمل میکند. دمنوش زنجبیل هضم را بهبود بخشیده، اشتها را کاهش داده و به کاهش قند و چربی خون کمک میکند که همگی از عوامل موثر در پیشگیری از چاقی است.
در مورد روش اول چای زنجبیل، ما به رایج ترین و آسان ترین روش تهیه این چای می رویم که در بسیاری از کافی شاپ ها نیز از آن استفاده می شود. هرچند این روش تهیه آسان است اما کمی زمان بر می باشد و تقریبا سی دقیقه برای آماده شدن زمان لازم دارد.
برای آماده کردن این چای زنجبیل به 85 گرم ریشه زنجبیل تازه نیاز دارید که پس از شستشو کامل بهتر است پوست آن را بگیرید و آن را در لایه های نازک برش دهید.
تقریبا نصف کتری (800 میلی لیتر) را از آب پر کنید و بر روی حرارت قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند، قبل از دمآوری چای، اسلایس های زنجفیل را درون آب ریخته و به مدت 20 دقیقه در حرارت کم اجازه دهید که دم بکشند.
در پایان کار کمی عسل به چای خود اضافه کنید و سپس آن را از درون صافی عبور دهید تا دمنوش زنجبیل شما خالص شود. در پایان آن را درون یک فنجان ریخته و از نوشیدن آن لذت ببرید.
دقت کنید که این روش تهیه برای مصرف یک خانواده 4 نفره می باشد و اگر خانواده شما کمتر می باشد مقدار مواد اولیه را به همان نسبت کاهش دهید.
مواد لازم (برای یک نفر):
نحوهی درستکردن:
قبل از هر چیزی لازم است یک نکته به شما متذکر شویم که ما در فرهنگ لغت ما در زبان فارسی ما واژه دمنوش و چای را بسیاری از موارد معادل می دانیم و این نشان دهنده عوض شده ماهیت کار نمی باشد، همچنین استفاده از دو واژه زنجبیل و زنجفیل نیز این ویژگی را دارا می باشد.
در روش تهیه چای زنجبیل با شیر: ابتدا سه تکه ریشهی زنجبیل تازه را به صورت اسلایسی برش دهید، و در ادامه تقریبا یک لیوان 250 میلیلیتری آب را درون یک ظرف مناسب بجوشانید.
در انتهای کار از دو فنجان (500 میلیلیتر) شیر استفاده کنید و آن را به مخلوط خود اضافه کنید و به مدت پنج دقیقه کل ترکیب خود را بر روی یک حرارت ملایم گرما دهید و در پایان مخلوط خود را از صافی گذرانده و نوش جان کنید.
در قسمت گذشته گفتیم: چای زنجبیل را فراموش نکنید؛ 12 خاصیت یک نوشیدنی شگفتانگیز. آیا عوارضی دارد؟
مواد لازم (برای ۴ نفر):
نحوهی درستکردن:
تقریبا یکی از افزودنی هایی که می توان به بیشتر دمنوش و چای ها اضافه کرد، لیمو و آب آن می باشد که علاوه بر ایجاد یک طعم فوق العاده، استفاده از آن خواص و فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد.
برای استفاده از این روش شما می توانید در روش اول به راحتی در هنگام آمده شدن نوشیدنی خود کمی آب لیمو به آن اضافه کنید، اما ما توصیه می کنیم به این روش عمل کنید.
به ازای هر 3 اسلایس زنجبیل یک اسلایس لیمو ترش را درون چای زنجبیل خود بیاندازید، البته سعی کنید اینکار را چند دقیقه قبل از آماده شدن دمنوش خود انجام دهید نه در ابتدای کار، در هنگام سرو نیز تفاله آن را در هنگام صاف کردن چای جدا کنید.
یک روش ساده برای طرز تهیه چای زنجبیل با چای سبز یا هر چایی دیگر (چای سفید، چای اولانگ (یک نوع چای چینی)) این است که ابتدا چای زنجبیل را درست کنید، سپس چای سبز را به این دمنوش داغ اضافه کنید و یک تا دو دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.
در روش آخری که برای شما توضیح خواهیم داد سراغ روشی می رویم که می توان سالم ترین و مغذی ترین روش تهیه به حساب آورد، آن هم استفاده از روش تهیه سرد می باشد که بیشترین خواص نوشیدنی را برای ما حفظ می کند.
البته در جریان باشید که روش دم سرد با روش نوشیدن سرد برای دم کردن نوشیدنی ها دو موضوع متفاوت می باشد، که ما در اینجا تهیه کردن چای زنجبیل با روش نوشیدن سرد را معرفی کرده ایم.
برای اینکه بتوانید چای زنجبیل سرد را آماده کنید، همراه ما به صورت گام به گام پیش بروید و مراحل زیر را انجام دهید:
یک فنجان چای زنجبیلی میتواند جایگزنی خوشمزه و انرژیزا برای یک فنجان قهوه باشد. ولی احتیاط کنید که در نوشیدن آن زیادهروی نکنید. اعتدال داشته باشید. برای بعضی افراد حد مجازِ مصرف این دمنوش، یک یا دو فنجان در روز است.
حداکثر میزان مصرف مجازِ زنجبیل بهطور روزانه، ۴ گرم یا کمتر از یک قاشقغذاخوری برای تمام منابع غذایی شامل چای و غذا است. اگر رفلاکس اسید معده یا ناراحتیهای دیگر دارید یا دارو مصرف میکنید، ممکن است این حد مجاز برای شما کمتر باشد یا مجبور باشید، بهطور کلی از مصرف زنجبیل پرهیز کنید.
با اینکه گفته شده است که زنجبیل باعث تسهیل گوارش میشود، ولی نوشیدن زیاد این چای میتواند باعث بروز معده درد و اسهال شود.
اگر از بی خوابی رنج میبرید و متوجه شدید که این چای شما را بیخواب میکند، آن را هنگام شب و قبل از خواب مصرف نکنید.
زنجبیل ممکن است سرعت انعقاد خون را کاهش دهد، بنابراین دو هفته قبل یا بعد از جراحی یا به همرا مواد و داروهای ضدانعقادی و ضدپلاکت (مثل وارفارین، آسپیرین، سیر و جینکو) نباید مصرف شود. کسانی که اختلالات خونریزی دارند، نیز باید از مصرف آن خودداری کنند.
زنان باردار و شیرده باید قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند.
اگر
قبل از مصرف مداوم آن، با پزشک خود مشورت کنید.
به خاطر داشته باشید که چای زنجبیل نمیتواند به عنوان جایگزین، برای مراقبت و درمان استاندارد بیماری استفاده شود.
با نگاهی به: Fresh Ginger Tea Recipe – Cookie and Kate