چای زنجبیل دارای خواص و فواید بسیاری است. مصرف این نوشیدنی در برخی از مواقع می تواند عوارضی را هم به همراه داشته باشد. ما در این مقاله دوقسمتی از غنچه اصیل سعی داریم تمام خواص چای زنجبیل و ترکیبات آن از عسل و لیمو گرفته تا دارچین و… را برای شما بازگو کنیم. در انتها نیز ناراحتی هایی که ممکن است از نوشیدن این چای به شما تحمیل شود را بررسی خواهیم کرد.
نام علمی گیاه (Zingiber officinale) است.
گیاه زنجبیل (Ginger) یکی از قدیمیترین داروهای گیاهی شفابخش است که از هزاران سال پیش مورد استفادهی مردم هند و برخی دیگر از نقاط آسیا قرار گرفته است. همچنین استفاده از این گیاه در برخی کشورهای آمریکای جنوبی نیز رواج دارد.
از ترکیب روغن دنبه و زنجبیل و مالیدن آن بر روی زانو، در طب سنتی ایران برای درمان زانودرد استفاده میکردند. یا آن را بهتنهایی در آب گرم به حالت خمیر درآورده و به اعضای دردناک بدن میمالیدند.
در حال حاضر مهمترین کشورهای تولیدکنندهی زنجفیل عبارتاند از:
زنجبیل که گیاهی زردرنگ و دارای طبع گرم است؛ یکی از مواد غذایی پرکاربرد نیز محسوب میشود که بیشتر مواقع مورد استفادهی اقوام شرق قرار میگیرد و از ریشهی آن به صورت خشکشده و یا به صورت پودر و نیز به عنوان نوعی ادویه در غذاهای مختلف و برخی نوشیدنیها استفاده میشود.
زنجبیل به دلیل عطر، طعم و خواص بی نظیرش در طب سنتی و درمان های گیاهی کاربردهای فراوانی داشته و به هضم بهتر غذا، درمان حالت تهوع، مقابله با آنفلوآنزا و سرماخوردگی کمک می کند.
خواص منحصر به فرد این گیاه از روغن های طبیعی موجود در آن ناشی می شود که مهم ترین آن ها گینجرول می باشد، این ماده ترکیب زیست فعال اصلی زنجبیل است که خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قدرتمند داشته و به کاهش استرس اکسیداتیو که نتیجه حضور و فعالیت بیش از حد رادیکال های آزاد در بدن می باشد کمک می کند.
اگر بخواهیم کمی علمی تر توضیح دهیم زنجبیل در کل، بزاق انسان را تحریک و به تولید صفرا کمک میکند. از سوی دیگر اثر مثبتی بر روی آنزیمهایی به نام «لیپاز پانکراس» و «تریپسین» برجای مینهد. در نتیجه باعث پیشگیری از مبتلا شدن به بیماریهایی مانند «سرطان کولون» و یبوست میشود.
در بین مردم ایران مصرف زنجبیل برای جلوگیری از حالت تهوعِ هنگام سفر با وسایل نقلیهی مختلف و برای آرام شدن معده و نیز به عنوان نوعی ادویه، کاربرد بیشتری دارد.
همچنین بخوانید: 10 نوشیدنی معجزهگر برای کاهش کلسترول خون؛ چای طبیعی را فراموش نکنید.
اگر واقعاً دنبال کاهش وزن و لاغری می باشید چای زنجفیل و هر نوشیدنی دیگری تنها یک کمک کننده می باشد. شما نیاز دارید موارد مختلفی را رعایت کنید، از ورزش کردن و برنامه غذایی گرفته تا موارد دیگر.
اما از خواص چای زنجبیل کمک به کاهش وزن و لاغری می باشد:
از زمانها بسیار قدیم از زنجبیل برای کاهش دردهای مفاصل استفاده می شد. شما می توانید برای اینکار به روش های مختلف استفاده کنید.
در روش اول شما می توانید ریشه این گیاه را با دمبله مخلوط کنید و به محل هایی که درد دارید آن را بمالید.
در روش دوم نیز شما می توانید از ریشه این گیاه استفاده کنید و آن را کاملاً له کنید. شبیه به یک پماد درست کرده و از آن استفاده کنید.
در التهاب هایی که با سوزش و خارش همراه است؛ می توانید از این پمادها برای کاهش این موضوع استفاده کنید.
برای کاهش درد قاعدگی این نوشیدنی کمک میکند تا عضلات آرام شوند. و از درد رهایی پیدا کنید.
این چای نقش حیاتی در هضم مناسب دارد. میتواند به طور مستقیم جذب مواد غذایی را بهبود بخشد و از درد معده جلوگیری کند. همچنین میتواند مانع ایجاد نفخ شود.
نوشیدن یک فنجان چای زنجبیل برای بهبود گردش خون، تب، لرز و عرق بیش از حد مناسب است. این گیاه حاوی ترکیبات فعالی مانند مواد معدنی و اسید های آمینه است. این مواد برای جریان خون منظم و جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی مفید هستند.
به نظر می رسد زنجبیل تاثیر خوبی در کاهش حالت تهوع دارد. به درمان تهوع ناشی از شیمی درمانی، تهوع و استفراغ در افرادی که تحت انواع خاصی از عمل جراحی قرار گرفته اند و حالت تهوع بارداری ناشی از بیماری صبحگاهی کمک می کند.
گفته شده مصرف 1.1 تا 1.5 گرم زنجبیل می تواند تا حد زیادی علائم مربوط به تهوع را کاهش دهد اگرچه به نظر نمی رسد در کاهش دفعات استفراغ تاثیری داشته باشد.
مصرف زنجبیل اغلب اوقات بی خطر است اما اگر باردار هستید قبل از خوردن مقادیر زیاد آن حتما با پزشک مشورت کنید و به خصوص در دوران نزدیک به زایمان یا اگر سقط جنین داشته اید از مصرف آن اجتناب کنید.
به طور کلی مصرف 1 تا 1.5 گرم زنجبیل برای درمان هر نوع حالت تهوع مفید است.
وجود آنتی اکسیدان در چای زنجبیل باعث شده این نوشیدنی تبدیل به یک چای گزینه بسیار مناسب برای افزایش سیستم ایمنی بدنی به حساب بیاید.
ایجاد رادیکال های آزاد در بدن ما باعث بیش از 50 بیماری می باشد که به طور مستقیم و غیر مستقیم در بدن ما تاثیر گذار می باشد، مهمترین این بیماری ها را می توان انواع سرطان و بیماری های قلبی دانست، آنتی اکسیدان یک مانع بسیار قوی برای ایجاد این مولکول ها در بدن ما می باشد.
پس از خواص چای زنجبیل می توان میزان آنتی اکسیدان بالا را یک گزینه بسیار مهم به حساب آورد که با نوشیدن این چای در بدن ما تامین می شود.
لازم است به این نکته نیز اشاره کنیم که اگر مدام سرفه می کنید و آبریزش بینی دارید، نوشیدن یک فنجان چای زنجفیل برای شما می تواند نقش بالایی داشته باشد و کمک کند تا ریه هایتان پاک شود و سیستم ایمنی تان آرام شود. همچنین باعث گرم شدن بدن شما خواهد شد و احساس تازه و سرحال بودن می کنید.
از خواص این نوشیدنی خاصیت ضد دیابتی این چای می باشد که مصرف آن به صورت ناشتا می تواند تاثیر بسیار مثبتی برای کمک به افراد مبتلا به دیابت داشته باشد.
شما همچنین می توانید از پودر زنجبیل به عنوان یک چاشنی برای غذاهای خود استفاده کنید. با اینکار با کاهش نسبت آپولیپوپروتئین B به آپولیپوپروتئین A-I، و کم کردن مالون دی آلدئید بالا که هر دو از عوامل خطر زای ابتلا به بیماری های قلبی در افراد مبتلا به دیابت می باشد؛ کمک می کند.
در حال حاضر زنجبیل به عنوان یک روش درمانی جایگزین برای انواع مختلف سرطان مورد بررسی قرار دارد.
خواص ضد سرطانی آن احتمالا به گینجرول موجود در آن بر می گردد، این ماده به خصوص در زنجبیل خام به وفور یافت می شود و فرم 6-گینجرول آن بسیار قدرتمند می باشد.
به نظر می رسد مصرف زنجبیل به کاهش ابتلا به سرطان روده بزرگ، سرطان لوز المعده، سرطان کبد، سرطان سینه و سرطان تخمدان کمک می کند.
زنجبیل حاوی داروهای مقوی غرایز جنسی است و برای بهبود کیفیت اسپرم و باروری مردان در صورت مصرف روزانه کمک می کند و همچنین در درمان اختلال نعوظ نیز موثر است.
زنجبیل از گیاهان با طبیعت گرم است که به حفظ حرارت بدن کمک کرده و عروق خونی را منبسط می کند و همین امر باعث بهبود جریان خون می گردد.
خاصیت گرما بخشی زنجبیل از بروز بیماری هایی همچون هیپوترمیا (افت شدید دمای بدن) جلوگیری می کند.
اگر دچار دردهای شدید سنگ کلیه هستید به طور منظم چای زنجبیل مصرف کنید. زیرا درمان طبیعی و خانگی دفع سنگ کلیه بدون نیاز به عمل جراحی است.
برای درمان یا جلوگیری از بیماری آلزایمر زنجبیل را در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید. چای زنجبیل باعث کاهش سلول های مغزی و محافظت از سلول ها برای مدت طولانی میشود.
* در صورت داشتن شرایط خاص جسمی بدون مشورت با پزشک از چای زنجبیل استفاده نکنید*
با اینهمه خواص شگفتانگیز در قسمت دوم این مقاله با ما همراه باشید تا با تهیه انواع چای زنجبیل آشنا شوید.
با نگاهی به: ?What Are the Health Benefits of Ginger Tea